Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ – ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Καταγγέλλουμε τη νέα απαράδεκτη αντεργατική κίνηση της Διοίκησης του Ευγενιδείου, δηλαδή των Πανεπιστημιακών αρχών.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν να στείλουν εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ στο Ευγενίδειο για να υποκαταστήσουν τους εργαζόμενους στον καθαρισμό, που κάνουν επίσχεση εργασίας επειδή έχουν να πληρωθούν 5 μήνες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έχουν προσληφθεί με άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβές για να καλύψουν τις θέσεις καθαρισμού στο ΕΚΠΑ, κι όχι στις «Α.Ε.» του Ιδρύματος.

Παρ’ όλα αυτά, οι Διοικήσεις Ευγενιδείου-ΕΚΠΑ τους χρησιμοποιούν για να στήσουν έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό, χωρίς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν καν τι τους υποχρεώνουν να κάνουν.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ οφείλουμε να αντιδράσουμε και να καταγγείλουμε την αντιαπεργιακή συμπεριφορά της Διοίκησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ να αρνηθούν να χρησιμοποιηθούν για απεργοσπασία απέναντι σε έναν εργατικό αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, δουλεύοντας σε θέσεις άλλες από αυτές που προβλέπονται στη σύμβαση πρόσληψής τους.

Τους καλούμε να καταγγείλουν την πρακτική της Διοίκησης του ΕΚΠΑ στον ΟΑΕΔ.

Καλούμε όλους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνδικαλιστικούς φορείς, κ.α. να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του Ευγενιδείου και να καταγγείλουν τον αντεργατικό κατήφορο της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, που κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη ανεξάρτητη Διοίκηση της «Α.Ε.».

Η Επιθεώρηση Εργασίας οφείλει να επέμβει επιβάλλοντας την εργατική νομοθεσία στο Ευγενίδειο.
Κάτω τα χέρια από τα εργατικά μας δικαιώματα στην εργατική διαμαρτυρία και κινητοποίηση, την απεργία, την επίσχεση, τα ασφαλιστικά μέτρα, κ.α.

Όχι στη χρησιμοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, ούτε και οποιωνδήποτε άλλων εργαζόμενων, ενάντια σε συναδέλφους τους.

Όχι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τώρα

Καμία περικοπή στη μισθοδοσία των εργαζόμενων