Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Τρίτη, 26/1, 10.00 π.μ.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17)

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συναδέλφων μας του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου
Στηρίζουμε τον αγώνα τους

Οι συνάδελφοί μας του Ευγενιδείου έκλεισαν πλέον 6 μήνες απλήρωτοι.

Εδώ και καιρό κάνουν έναν αγώνα για το αυτονόητο: Να πληρώνονται για τη δουλειά τους.

Την Τρίτη, 26/1, στις 10.00π.μ., καλούν σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Υπουργείου, Διοίκησης και Σωματείου Εργαζομένων.

Στις 15/1 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία κατέληξε σε ένα πόρισμα που δικαιώνει τους εργαζόμενους, έναντι των αντεργατικών, αυθαίρετων και παράνομων πρακτικών που ακολουθεί η Διοίκηση ενάντια στον αγώνα τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας του Ευγενιδείου και απαιτούμε:

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

- Όχι στις μειώσεις μισθών που εκβιαστικά εξήγγειλε η Διοίκηση παραμονή Πρωτοχρονιάς

- Απόλυτο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων τους

Οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους, απομονωμένοι, στο έλεος μιας Διοίκησης-εργοδοσίας η οποία συστηματικά παραβιάζει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, στην προσπάθειά της να επιβάλει μέτρα που πλήττουν την ίδια την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Η απομόνωση των εργαζόμενων του Ευγενιδείου δεν ωφελεί κανέναν άλλο πέραν της Διοίκησης.

Οι Διοικήσεις ΕΚΠΑ και Ευγενιδείου πρακτικά ταυτίζονται. 
Οι πρακτικές τους απέναντι στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου πρέπει να απαντηθούν τώρα, πριν επιχειρηθούν και εναντίον μας.
Καλούμε την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.

Παρά την αναίρεση της απόφασης του ΔΣ (21/2/2016) για κοινή κινητοποίηση με τους εργαζόμενους του Ευγενιδείου στο Υπουργείο Υγείας με προκήρυξη στάσης εργασίας από μέρους μας προκειμένου να στηρίξουμε τον αγώνα τους, μετά από πρόταση που έγινε στους εκπροσώπους του σωματείου τους κατά την ενημέρωση που μας έκαναν, η θέση μας ως Πρωτοβουλία Εργαζομένων παραμένει σταθερή υπέρ της προκήρυξης στάσης εργασίας και της στήριξης επί της ουσίας των εργαζομένων του Ευγενιδείου. 
Γι' αυτό και θα είμαστε στην κινητοποίησή τους.