Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Στις 30/12/2020, νωρίς το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΙΩΞΗ κλπ) εισέβαλλαν στο χώρο των φοιτητικών εστιών της Α’ ΦΕΠΑ προκαλώντας φθορές, τρομοκρατώντας και προβαίνοντας τελικά και σε συλλήψεις. Η εισβολή συνοδεύτηκε από DRONE που πετούσε πάνω από την εστία παίζοντας ηχογραφημένο μήνυμα να μείνουν οι φοιτητές στα δωμάτια τους και να μην βιντεοσκοπούν την επίθεση εναντίων τους.

Οι Πρυτανικές Αρχές ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη γνώριζαν για την έφοδο. ΑΝ πάλι το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. τις αγνόησε, θα έπρεπε ΗΔΗ να έχουν καταγγείλει το σημερινό γεγονός. Οι όποιες «δικαιολογίες» των αρχών είναι αίολες και δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό στόχο της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ Κυβέρνησης της Ν.Δ. που είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η ελεύθερη πολιτική έκφραση, το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία.

Η επίθεση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί απέναντι στους εστιακούς φοιτητές. Εδώ και μεγάλο διάστημα δίνουν αγώνα απέναντι στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και την ηγεσία του Υπουργείου. Έχουν όλο αυτό το διάστημα γευτεί τη … «φιλοξενία» των πρυτανικών αρχών η οποία περιλάμβανε εκβιασμούς και απειλές (βλ. διακοπή παροχών όπως η θέρμανση και η σίτιση).

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της Πρυτανείας για το τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της θεαματικής επιχείρησης, ο Πρύτανης Α. Δημόπουλος μιλούσε ζωντανά σε τηλεοπτικό σταθμό για την πανδημία και τα εμβόλια.

Ακόμα πιο ενδεικτική βέβαια, είναι η απουσία ανακοίνωσης από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενάντια στη σημερινή επίθεση στην Α’ ΦΕΠΑ, καθώς και τη δημιουργία Αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ.

Οι ευθύνες των Πρυτανικών Αρχών για τη σημερινή κατάλυση του Ασύλου στο ΕΚΠΑ είναι τεράστιες. Δείχνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα προκλητική αδιαφορία για την κατάσταση στις εστίες και βρισκόμενες σήμερα σε πλήρη αφωνία για τα γεγονότα, μας δείχνουν προς τα που να αναζητήσουμε τους συνυπεύθυνους για την επέμβαση της Αστυνομίας. Αλήθεια, πως οι αρχές είχαν τόσο καλές πληροφορίες για το που βρίσκονταν τα στέκια των φοιτητών; Πως γνώριζαν που βρίσκονταν οι προσωπικοί χώροι όσων συνελήφθησαν; Η αστυνομία είχε πολύ καλή πληροφόρηση για το εσωτερικό της εστίας και για το πού να χτυπήσει. Από πού;

Η σημερινή εισβολή εντάσσεται σε ένα πλαίσιο διαρκούς πίεσης και τρομοκρατίας απέναντι στην κοινωνία. Όποιοι-ες αγωνίζονται - αντιστέκονται - διαμαρτύρονται, θα τρομοκρατούνται και θα καταστέλλονται. Η ΦΕΠΑ (και η κάθε Φοιτητική Εστία) είναι το μέρος όπου χτυπάει η καρδιά της ζωντανής αντίστασης σε μια περίοδο αφωνίας των πανεπιστημιακών αρχών, που προφανώς αποφάσισαν να κάνουν μαζί με το Χρυσοχοΐδη την «πρόβα» τους για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Η μόνη απάντηση στην αυξανόμενη βία του κράτους είναι η συλλογικοποίηση των αγώνων μας, η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων και η συνολική ρήξη με όσους στηρίζουν αυτό το σάπιο οικοδόμημα.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ