Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κάλεσμα για συγκρότηση Μετώπου ενάντια στην Αστυνομοκρατία

Η κυβέρνηση των «αρίστων» της Ν.Δ. εξαπολύει την τελική της επίθεση στην πανεπιστημιακή ελευθερία έκφρασης και δράσης. Γλυκάθηκαν όπως φαίνεται από την καταστολή  σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, τις σωρηδόν απαγορεύσεις έχοντας ως άλλοθι την πανδημία, και επιχειρούν να φέρουν την πανεπιστημιακή κοινότητα προ του τετελεσμένου της πρόσληψης ένστολων τραμπούκων, οι οποίοι θα μολύνουν με την παρουσία και τις … «παρεμβάσεις» τους, τους χώρους γνώσης, ελευθερίας και αμφισβήτησης όπως κατ’ εξοχήν είναι τα Πανεπιστήμια.

Το Νέο Πανεπιστήμιο που οραματίζονται, δεν θα είναι ανοικτό στη κοινωνία, δεν θα νοείται ως χώρος ελεύθερης σκέψης και διαμαρτυρίας προς την καθεστηκυία τάξη.

Ο στόχος τους είναι τα αποστειρωμένα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Α.Ε. με τις στρατιές συμβασιούχων-  ομήρων εργαζομένων, το ανελέητο κυνήγι προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των ιδιωτικών χορηγών, της "Πληρωμένης Έρευνας", τα Κέντρα Αριστείας και τις Πανεπιστημιακές spin- off εταιρείες. Για αυτή τη "προστασία", αυτών των συμφερόντων κόπτονται και όχι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των όσων αυτή οφείλει να προασπίζεται.  

Αν πιστεύουν όμως πως η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι βολικός και εύκολος στόχος είναι γελασμένοι. Θα είμαστε εδώ να τους αντιμετωπίσουμε και να διεκδικήσουμε το Ελεύθερο, Αταξικό και Ανοικτό προς τη Κοινωνία Πανεπιστήμιο.

Καλούμε σε κοινή τηλεδιάσκεψη εργαζόμενους, φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ με σκοπό τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Μετώπου Ενάντια στην Αστυνόμευση και την Αστυνομοκρατία των Πανεπιστήμιων και της Κοινωνίας, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00.