Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

OXI ΣΤΟ LOCK - DOWN ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ

 Όλες και όλοι στην Πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, 17 του Νοέμβρη

Η απαγόρευση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, με επίσημο Φ.Ε.Κ. (5046 Β’/14-11-2020) υπογεγραμμένο μάλιστα μόνο από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την απαγόρευση της διαδήλωσης για την επέτειο της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και με πρόσχημα την πανδημία, αντανακλά την κυβερνητική αποστροφή στις λαϊκές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες, θυμίζοντάς μας «μαύρες εποχές» της αλήστου μνήμης Χούντας των Συνταγματαρχών.

Μια απαγόρευση, την οποία ακόμα και η Ένωση Δικαστών - Εισαγγελέων χαρακτήρισε ως Αντισυνταγματική, ακόμα και για αυτά τα δεδομένα της αστικής δημοκρατίας, στην οποία το Κράτος και η Ένωση υποτίθεται ομνύουν!

Τα προεόρτια τα είδαμε με τις πρόσφατες συλλήψεις στο Πολυτεχνείο, τη Θεσσαλονίκη, τις κλήσεις υγειονομικών σε απολογία (βλ. Καρδίτσα) στα αστυνομικά τμήματα, επειδή με τις αποφάσεις τους για συμμετοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου «διεγείρουν τον πληθυσμό σε πολιτική ανυπακοή» και τη λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις διώξεις, για τον ίδιο λόγο.

Καλούμε όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στην επέτειο της εξέγερσης και να παλέψουν ενάντια:

  • Στην εγκληματική αδράνεια της Κυβέρνησης για την προστασία του λαού από την Πανδημία.
  • Στις πολιτικές επιλογές για ιδιωτικοποίηση βασικών δομών του Δημοσίου.
  • Στην υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ., της Δημόσιας Παιδείας, την υποχρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών, το ξεπούλημα των Δ.Ε.Κ.Ο.
  • Στις δαπάνες για εξοπλισμούς.
  • Στην καταστολή και το κυνήγι μεταναστών/προσφύγων, στοχοποιημένων κοινωνικών ομάδων.

Καλούμε σε αγώνα για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ