Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

14 ΑΠΡΙΛΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στηρίζει την διαμαρτυρία στο Υπ. Εργασίας στις 12:30, την Τρίτη 14 Απριλίου, που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού. 

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια τη χρόνια υποβάθμιση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Επιπλέον, έχουμε υπαγωγή εργαζομένων σε καθεστώς αναστολήςσύμβασης εργασίας. Χιλιάδες απολύσεις. Λειτουργία επιχειρήσεων με πολύ λιγότερους εργαζόμενους ως δήθεν «προσωπικό ασφαλείας». Αναστολή απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας. Καταβολή δώρου Πάσχα τοκαλοκαίρι στις πληττόμενες εταιρείες. Αναστολή υποχρέωσης εργοδότη για καταχώρηση στο σύστημα Εργάνη κάθε εργασιακής μεταβολής. Πληθαίνουν δε οι καταγγελίες για «μαύρη εργασία». 

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης θα βρεθούν και οι μισθοί ΚΑΙ στο δημόσιο τομέα, όπως και το μέλλον των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα επιστρατεύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διασπάσει τους εργαζόμενους και να νομιμοποιήσει την αντιδραστική πολιτική της. 

Συμμετέχουμε στις 14 Απρίλη στην διαμαρτυρία στο Υπ. Εργασίας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί των κυβερνώντων. 
 
Στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των supermarket και στη μέρα δράσης στις 15 Απρίλη που καλούν σωματεία στο εμπόριο. 
 
Παλεύουμε για:

  • Πλήρη καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ. Απαγόρευση των απολύσεων. Να κηρυχτούν παράνομες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
  • Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Προστασία ευπαθών ομάδων (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι, άστεγοι κ.ά.)
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δραστηριότητα.
  • Καμιά μείωση μισθών και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα.
  • Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων


ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ