Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ


Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες παιχνιδιών εξουσίας και πολιτικής που παίζονται στις πλάτες των συμβασιούχων συναδέλφων μας με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων τους.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι της Οδοντιατρικής Σχολής, βρίσκονται για πολλοστή φορά τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια μπροστά στην αδιανόητη διαδικασία που επιβάλλει η επισφάλεια της εργασίας τους, να πρέπει να αποδείξουν και πάλι ότι είναι απαραίτητοι. Θα καταθέσουν ξανά τα βιογραφικά τους, θα περάσουν και πάλι από συνεντεύξεις και τέστ προκειμένου να πείσουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στον ίδιο χώρο που βρίσκονται εδώ για πάνω από δέκα χρόνια.

Σαν να μην έφτανε η βαρβαρότητα της διαδικασίας αυτής, η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους εντείνεται από τη στάση αναμονής που διατηρεί η διοίκηση της Οδοντιατρικής Σχολής. Για ακόμη μια φορά, τα οικονομικά προβλήματα της Σχολής προβάλλονται ως όχημα για την καθυστέρηση της προκήρυξης των θέσεών τους. Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ ενώ επίσημα δηλώνει πώς έχει διευθετηθεί το ζήτημα, δεν προχωράει στην άμεση επίλυση του ζητήματος.  

Οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά γίνονται μπαλάκι μεταξύ Πρυτανείας και Οδοντιατρικής, ενώ στο παρασκήνιο η διαπραγμάτευση αφορά το ποιος θα πληρώσει τους μισθούς.

Είναι απαράδεκτο να απαιτείται από εργαζόμενους που, επί σειρά ετών, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να αποδεικνύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις που εργάζονται.

Είναι απαράδεκτο ότι καμία διαδικασία, ούτε καν συζήτηση, δεν έχει ξεκινήσει για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας που εργάζονται στο ΕΚΠΑ χωρίς καμία εξασφάλιση για το εργασιακό τους μέλλον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων της Οδοντιατρικής να σταματήσουν ΤΩΡΑ. Άμεση και ξεκάθαρη λύση για τις συμβάσεις των εργαζομένων της Οδοντιατρικής Σχολής.

- Να γίνει ΑΜΕΣΑ τριμερής συνάντηση των Πρυτανικών αρχών, της διοίκησης της Οδοντιατρικής Σχολής ΚΑΙ του ΔΣ του Συλλόγου, παρουσία και των εργαζομένων. Για να ξέρουμε ΟΛΟΙ τι λέει ποιος και να σταματήσει η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός. Είναι η μόνη λύση για την επίλυση του ζητήματος. Κανείς όμως δεν φαίνεται να κάνει οποιαδήποτε κίνηση σ’ αυτή την κατεύθυνση, ίσως γιατί οι ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες δεν ευνοούν τα πολιτικά, κομματικά και άλλα παιχνίδια εξουσίας που εξελίσσονται στους διαδρόμους του ΕΚΠΑ.

- Απεμπλοκή των διαδικασιών μισθοδοσίας των συμβασιούχων από επιμέρους σχολές, τμήματα και υπηρεσίες. Να τις αναλάβει κεντρικά η Διοίκηση.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών. Μόνιμη και Σταθερή εργασία για όλους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ